Špageti su tjestenina tankog i podužeg oblika.Tjestenina Bucatini tipična je za kuhinju središnje Italije, posebice za područje oko Rima. Ovaj je oblik savršena sinteza duge tjeste..
Jajna tjestenina najčešće se koristi za juhe, maneštre i lagane salate. Raznovrsni oblici jajne tjestenine čine jelo zanimljivim i ukusnim.Čuvati na suhom mjestu...
Linguine potječu iz Genove, a riječ je o izvrsnoj, dugoj tjestenini iz regije Ligurija, koja je idealan prilog tradicionalnom Pesto Genovese.Zahvaljujući plosnatom i malo konveksno..
Pennoni Rigati su veća varijanta klasičnih Pennea i zahvaljujući svojoj veličini mogu primiti puno umaka.Na talijanskom se izraz "Penne" odnosi na guščje pero koje se kroz povijest..
Trofie Liguri poseban je oblik tjestenine za posebne trenutke. Potječu iz ligurske kuhinje koja postoji već više od 200 godina. Zbog posebnog uvijenog oblika tjestenine Trofie umac..
Lazanje su vrsta tjestenine, vjerojatno jedna od najstarijih vrsta, napravljena od vrlo širokih, ravnih listova. Mnogo je načina izrade Lasagni. Uglavnom se rade od mesa ili povrća..
Fusilli su vrsta tjestenine koja se oblikuje u obliku vadičepa ili spirale. U talijanskom originalu fusilli, kod nas imaju brojne nazive, a još brojnije kombinacije. Zovete ih razn..
Špageti se pripremaju s umakom od rajčice, onim običnim, s bosiljkom, onim sa slaninom i lukom, tzv. all'amatriciana te onim s inćunima, kaparima i maslinama tzv. alla puttanesca. ..
Proizveden bez konzervansa, crveni grah u finom slanom naljevu sačuvao je svu svoju kvalitetu.Isprobajte ga u specijalitetima meksičke kuhinje ili u kombinaciji s bučinim uljem.Ide..