Wish List 0
Proizvodi

Gljive Šampinjoni cca3kg

  • Brend: Fungamico
  • Šifra proizvoda: 16013
  • Dostupnost: 2-3 dana
  • 5
    15
    €/kg

  • VPC:4.90€
  • Cijena za j.m.: 15.45 €/kom

Plemenita pečurka ili šampinjon je jestiva gljiva iz porodice pečurki.Pripremaju se na različite načine, imaju dobar okus, potiču apetit, a ujedno imaju i visoku hranjivu vrijednost. Šampinjoni se, kao i ostale gljive, zbog svoje spužvaste strukture ne peru u vodi, već se brišu vlažnom krpom ili kuhinjskim papirom.Svježe narezane šampinjone možete pripremiti kao salatu uz dodatak maslinova ulja i limunova soka, s listićima parmezana i narezanim vlascem, ili ih pomiješati s različitim sortama salata u miješanu salatu s francuskim salatnim preljevom.

Kao toplo predjelo, maštovita jela od gljiva nude različite kombinacije namirnica i aroma. Za doručak možete pripremiti kajganu s vlascem, posluženu unutar peciva s pirjanim šampinjonima, ili, kao samostalni obrok, omlet soufflé s umakom od šampinjona.

Šampinjone možete nadijevati, ali oni mogu biti i dio nadjeva za različite vrste tijesta, osobito prhkog u obliku otvorenih ili preklopljenih pita, i lisnatog, kao pite i savijače. Nadjev od gljiva jednostavno pripremite od pirjanih narezanih stručaka, nasjeckanog češnjaka i peršina te krušnih mrvica. Pizze funghi su daleko poznate, no probajte zamijeniti tijesto palentom s nadjevom od luka i pirjanih šampinjona i stavite ih u pećnicu tek toliko da se mozzarella na vrhu rastopi.

Juhi od šampinjona dajte novi okus dodatkom račića ili svježeg bosiljka, a umak od gljiva bit će izvrstan uz piletinu ili tjesteninu. Ako ste, pak, ljubitelj složenih jela, probajte lazanje s gljivama i rajčicama, musaku od gljiva i leće na podlozi od patlidžana s bešamel umakom ili gljive s povrćem i sirom ricottom, hrskavo zapečene u pećnici.

Čuvati na svježem.

Prosječna hranjiva vrijednost u 100g proizvoda
Energija (kJ/kcal) 22
Masti (g) 0.30 g
od kojih zasićene masne kiseline (g) 0.10 g
Ugljikohidrati (g) 3.30 g
od kojih šećeri (g) 2.00 g
Bjelančevine (g) 3.10 g
Sol (g) 0.00 g

Napišite recenziju

Molimo da se prijavite ili registrirate za pisanje recenzija