Antiche latterie
Maslac ima ključnu ulogu u pripremi umaku koji su važno obilježje francuske kuhinje. Osnova od maslaca i jaja čine dva najpoznatija umaka – hollandaise i bérnaise umak. Prvi se pos..
Maslac ima ključnu ulogu u pripremi umaku koji su važno obilježje francuske kuhinje. Osnova od maslaca i jaja čine dva najpoznatija umaka – hollandaise i bérnaise umak. Prvi se pos..
Mozzarella, vrsta mekanog sira podrijetlom iz južne i srednje Italije. Blagog je, svježeg i mliječnog okusa. Glatke je teksture i bijele do blijedožute boje. Po originalnoj receptu..
Grana padano cca 300 g Tvrdi sir. Proizvod se važe...
Bijela i slatka krema koja se topi u ustima. Okus je tipičan za vrhnje. U kombinaciji s likerom, kavom, keksima, šećerom, vrhnjem (koje se naziva i tekuća krema) i jajima osnova je..
Mozzarella kockice 2,5kg Sjeckana mozzarella na kockice idealna je za različite namjene, u kuhinji. Ima nježan mliječni okus tipičan za Mozzarellu, uz veliku prednost što je već ..
Mozzarella, vrsta mekanog sira podrijetlom iz južne i srednje Italije. Blagog je, svježeg i mliječnog okusa. Glatke je teksture i bijele do blijedožute boje. Po originalnoj receptu..
Kao i većina sireva, slavni je engleski cheddar svoj put osvajanja nepca diljem svijeta otpočeo skromno, u malom selu. Dugo se samo tamo i proizvodio, a s njegovom popularnošću šir..
Ovaj tvrdi talijanski sir od kravljeg mlijeka pripada parmezanskom tipu sira. Dozrijeva najmanje 12 mjeseci a ime stravecchio znači da je stariji od tri godine. Odlikuje ga z..
Ovaj vrhunski ekstra tvrdi sir proizvodi se od najkvalitetnijeg kravljeg mlijeka, a za kilogram sira potrebno ga je čak 15 litara! Poseban je i po dugom zrenju koje traje od jedne ..
Skuta se dobiva zgrušavanjem mlijeka u sekvencijalnom procesu koji se naziva zgrušavanje. To može biti završni mliječni proizvod ili prva faza u proizvodnji sira.Kravlja skuta prip..
Vrhnje za kuhanje velika je pomoć u kuhinji, posebno kod pripreme brzih i jednostavnih jela. Može se koristiti za pripremu ili kao dodatak jelu, kojemu će podariti punoću okusa, a ..