Tvoja košarica je prazna!
Traži u kategoriji
Meso smrčaka je nježno, krhko i saćaste strukture. Izvrsni su u juhama, umacima, salatama ... mogu se i sušiti. Meso je bjelkaste do oker boje i vrlo ugodnog mirisa i okusa. Stručak je nepravilnog oblika i šupalj. Klobuk je jajast ili stožast. Spore ostavljaju trag žute ili krem boje, a unutrašnjost je gladak. Rastu u proljeće uglavnom u šumama. Mnogi smrčci su u sirovom stanju otrovni, tj. sadrže termolabilne toksine koji se kuhanjem raspadaju. Zato nemojte jesti sirove smrčke.
Smrčci imaju mnoge narodne nazive, a i sami naziv roda Morchella potiče od riječi "morchel", što je u starom Njemačkom jeziku značilo "gljiva".
Odaberite iz ponude
Mushrooms
Fungamico
ZE-GO
Albi's Fresh Veges
Agro Istra
This site is intended for people over the age of 18 and its content may not be shared with minors.
Please enter your date of birth to access the website.